måndag 3 december 2012

Antigua

I södra Guatemala ligger en mysig stad som är känd för sina spanskaskolor och sina rena gator. Där befinner vi oss sedan igår kväll och idag har vi kollat in flertal caféer, småaffärer och kyrkor.
Vi har även fortsatt på temat "Var kommer maten från?" och besökt en kaffeplantage i utkanten av staden. Kaffefrukten är röd och innehåller två bönor. Av frukten gör man kaffelikören Kalua, det tyckte jag var intressant fakta då jag älskar kalua. En kaffebuske räcker till 40 koppar kaffe per år, det behövs alltså en djävulsk massa kaffebuskar för att täcka bara svenskarnas behov!
Min mage har strejkat i ett dygn nu troligtvis på grund av dåligt vatten i Lanquin och i eftermiddag tog jag beslutet att testa dimor, så att jag får behålla maten. Det fungerade över förväntan och jag kunde hänga på till plantagen, vilken mirakelkur! Hoppas den håller sig lugn för imorgon vill vi bestiga en vulkan...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar